• 100% Natuurlijke was
  • Unieke & zelf samengestelde geuren
  • Dierproefvrij & vegan
  • Gratis verzending boven €50

Even voorstellen

Op deze pagina vertel ik een beetje over mijzelf en waar het idee voor Ruyk vandaan komt.
Leuk dat je geïnteresseerd bent in wat er achter Ruyk schuil gaat!

 

Waarom "Ruyk"?
Ik ben altijd al fan geweest van woordspelingen en wilde graag een echte Hollandse naam voor mijn bedrijfje. Dus na een paar dagen nadenken stelde ik mijzelf de vraag "Wat doe je nu eigenlijk met een geurkaars?", het antwoord was Ruiken. Dat vond ik te lang, dus heb ik er Ruik van gemaakt, kort en krachtig. Omdat ik toch nog iets miste, heb ik gespeeld met verschillende spellingen en kwam uiteindelijk bij Ruyk uit. Kort, krachtig en Hollands met een twist.

 

Over mij & het ontstaan van Ruyk
Hoi! Mijn naam is Iris, ik ben 27 jaar oud, en ik woon samen met mijn vriend Sven in Den Helder.

Tot begin 2020 heb ik gewerkt aan boord van cruise schepen en voer ik de hele wereld rond. Toen ik hier vanwege de pandemie noodgedwongen mee moest stoppen ben ik op zoek gegaan naar werk in Nederland. Nu werk ik in het dagelijks leven bij een bank als klantenservice medewerker.

Het was voor mij een hele verandering, van een avontuurlijk leven op zee, waarbij ik zo'n beetje elke dag in een ander land was, naar 40 uur per week thuiswerken achter een computer. De overgang naar het "normale leven" heeft mij veel moeite gekost (misschien meer dan ik durf toe te geven). 

Gelukkig leerde ik kort nadat ik weer aan land was mijn vriend Sven kennen! Een nieuwe relatie is natuurlijk altijd leuk en spannend en samen hebben wij ook zoveel mogelijk leuke dingen gedaan, ondanks de maatregelen. Weekendje weg hier, barbecuetje daar, allemaal leuke dingen om naar uit te kunnen kijken. 

Maar toen de dagen korter werden, het weer guurder en de maatregelen strenger, vielen veel van deze dingen weg. 
Hierdoor groeide mijn verlangen naar een nieuwe hobby, écht iets voor mijzelf, iets wat mij kon afleiden van mijn werk en waar ik mijn creativiteit in kwijt kon.
En toen kwam ik online een standaard "maak je eigen geurkaars"-pakketje tegen! Ik was gelijk verkocht!

Geur heeft altijd al een rol in mijn leven gespeeld, en ik heb altijd al mijn neus achterna gelopen. Geuren zijn echt sfeerbepalend voor mij, niets lekkerder dan ergens binnenlopen en een heerlijk geurende kaars te ruiken. Het idee van een hele eigen geurkaars maken, met een écht unieke geur, het wakkerde iets in mij aan wat niet meer is uitgegaan!

Zo startte de hobby, van een pakketje met een paar honderd gram kaarsenwas om één kaars mee te maken ging ik al snel naar een kiloverpakking, en van een kiloverpakking naar een 5-kiloverpakking enzovoort. De hobby werd steeds groter en hierbij ook het verlangen om mijn kaarsen met meer mensen te kunnen delen. 

Eind 202o heb ik voor mijzelf een doel gesteld: binnen een paar maanden mijn eigen online geurkaarsen webwinkel beginnen!. En dit is het resultaat! Een hele eigen website met producten die écht van mij zijn, met zorg bedacht & samengesteld en met liefde gemaakt. Ik ben super enthousiast en hoop dat ik je aangenaam mag verrassen met mijn producten!